Geschiedenis

Imvertec is opgericht door Dhr. André Verlinden in 1980. Imvertec staat voor IMport VERpakkings TEChnologie. Samen met zijn levensgezellin Mevr. Yvonne de Commines startten ze eerst vanuit hun huis in Ekeren, later vanuit de Ijzerenpoortkaai in Antwerpen. De activiteit bestond toen grotendeels uit het verkopen van verpakkingsmachines en verpakkingsmaterialen (aan de Antwerpse Haven).

Na het plotse overlijden van Dhr. Verlinden, komt Freddy Loos in de zaak. Niet lang daarna verhuist Imvertec naar de Vlaamse Kaai, waar we over een groter magazijn beschikken om de materialen te stockeren. Mevrouw Anny Bosmans wordt in 1987 aangeworven als binnendienst medewerkster en verantwoordelijke boekhouding. Hier worden nog krimphoezen op lengte gemaakt in eigen huis en is er een grote voorraad aan rekfolie en omsnoeringsband.

In 1989 wordt er verhuisd naar het huidige pand in Hoboken. Wanneer Gerrit Loos, zoon van Freddy, in 1994 bij de zaak komt, verschuift de hoofdtaak meer en meer naar machines, minder naar verpakkingsmaterialen. Eind 2009 gaat Freddy Loos op welverdiend pensioen. Momenteel wordt Imvertec gerund door Anny Bosmans en Gerrit Loos.